Taxatie

Smeets Vastgoed beschikt over gecertificeerde taxateurs die voldoen aan de eisen die geldverstrekkende instellingen tegenwoordig stellen.

Bij de taxatie wordt rekening gehouden met een scala aan wegingsfactoren en informatiebronnen. De gebruiksoppervlakte wordt gemeten conform de meest recente meetinstructie vastgesteld door de NVM, VastgoedPro, VBO, VNG en de Waarderingskamer.

De taxateur verstrekt een beeld van het object en zijn omgeving.

De informatie wordt gegeven op basis van visuele waarneming en plaatselijke bekendheid van de taxateur. Smeets Vastgoed taxeert o.a. voor het keurmerk Nederlands Woning Waarde Instituut in het hele 046-gebied. Daarbuiten is ook mogelijk, maar dit zal dan gebeuren door de taxateur die daartoe bevoegd is.

Nadat het doel van de taxatie is vastgesteld, zullen wij het pand bezichtigen, inspecteren en taxeren. Hiervoor is nodig: het eigendomsbewijs, hypotheekinzage, kadastrale gegevens en de bouwtekening. De taxateur zal in de meeste gevallen contact hebben met de gemeente ivm de bestaande of nodige (milieu)vergunningen en het bestemmingsplan. De Smeets Vastgoed taxateur legt zijn bevindingen vast in een deskundigenrapport. Kies voor zekerheid, kies voor Smeets Vastgoed of voor een van haar samenwerkende partners binnen het Limburg Makelaar collectief.

Smeets Vastgoed, voor de beste start!